Plata abonamentului de membru

În 2023 și 2024, abonamentul de membru al Sindicatului Industrial reprezintă 1% din salariul dvs. impozabil (1% sindicatul, sindicatul plătește cota la fondul pentru șomaj în numele dvs.).

Dacă primiți un salariu pentru concediu sau plata pentru concediul medical, trebuie să plătiți și abonamentul de membru pentru acesta. Dacă sunteți șomer și primiți beneficii de la fondul pentru șomaj, cum ar fi indemnizația pentru câștiguri, sunteți scutit de la plata abonamentului de membru.

Nu trebuie să plătiți un abonament de membru pentru primirea beneficiilor de la KELA (Instituția de Asigurări Sociale din Finlanda). Cu toate acestea, nu uitați să notificați registrul membrilor cu privire la motivele scutirii de la plata abonamentului (de ex. concediu de maternitate sau paternitate, concediu medical, șomaj).

Dacă ați încheiat un acord de deducere a abonamentului de membru cu angajatorul dvs., abonamentul de membru al sindicatului va fi dedus direct din salariul dvs.

De asemenea, puteți plăti direct abonamentul către sindicat. Vă rugăm să rețineți că numerele de referință pentru abonamentele de membru sunt personale, adică nu puteți plăti abonamentul de membru al soțului/soției, partenerului sau prietenului dvs. folosind numărul dvs. de referință.

Vă puteți calcula abonamentul de membru mai jos

Calculator pentru abonamentul de membru 2024

Venit brut