Retragerea din sindicat

Dacă viața dvs. se schimbă, nu trebuie să vă retrageți din sindicat – puteți solicita o scutire de la plata abonamentului de membru

Dacă viața dvs. se schimbă, de exemplu din cauza studiilor la zi, a concediului parental, a serviciului militar obligatoriu/serviciului civil sau dacă primiți indemnizația de boală/șomaj de la Kela, nu trebuie să vă retrageți din sindicat, dar aveți dreptul la o scutire de la plata abonamentului de membru pentru această perioadă. În acest caz, contactați unitatea abonamentului de membru sau introduceți perioada de scutire de la plata abonamentului de membru în eService.

Dacă primiți un beneficiu plătit de Fondul pentru Șomaj Industrial, scutirea de la plata abonamentului de membru va fi înregistrată automat în registrul membrilor sindicatului.

Dacă primiți pensia de la companie cu normă întreagă și/sau pensia de la stat cu normă întreagă, vă rugăm să furnizați o copie a deciziei, astfel încât să vă putem verifica dreptul de membru gratuit al sindicatului.

De asemenea, vă rugăm să ne informați dacă/când reveniți la locul de muncă, astfel încât informațiile abonamentului dvs. de membru să fie complete.

Dacă sunteți nemulțumit de serviciul pe care îl primiți, vă rugăm să oferiți opinii în loc să vă retrageți

Dacă sunteți nemulțumit de serviciile pe care le primiți de la sindicat, vă rugăm să oferiți opinii în loc să vă retrageți. Ne străduim să ne îmbunătățim serviciile și operațiunile, astfel încât pentru noi este important să primim opinii cu privire la operațiunile noastre. Lucrăm în interesul membrilor noștri, astfel încât opiniile constructive privind munca pe care o facem pentru membrii noștri sunt întotdeauna binevenite și ne ajută să funcționăm și mai bine în viitor. Fiecare membru este important pentru noi.

În cazul în care considerați că nu obțineți valoare pentru abonamentul dvs. de membru, vă rugăm să rețineți următoarele beneficii ale calității de membru:

• Reprezentarea la locul dvs. de muncă și ajutorul unui administrator și, în situații de dispute, asistența juridică gratuită oferită de sindicat. Promovăm interesele dvs. și vă apărăm drepturile.
  • Apartenența la Fondul pentru Șomaj Industrial și dreptul la indemnizația zilnică aferentă câștigurilor dacă deveniți șomer
  • Asigurarea de timp liber în caz de accident și asigurarea de călătorie aranjate de sindicat
  • Instruire și educație pentru membri, asigurate de Murikka-Opisto și filialele locale ale sindicatului
  • Revista Tekijä și calendarul de buzunar al Sindicatului Industrial
  • Evenimente și activități organizate de sindicat și filialele locale ale sindicatului
  • Cabanele de vacanță ale Sindicatului Industrial și intervalele de timp alocate, precum și oferte de la hoteluri și companii de linii de croazieră
  • Reduceri la combustibil la Neste
  • Puteți găsi mai multe beneficii pentru membri aici .

Totuși, dacă doriți să vă retrageți, procedați după cum urmează:

Totuși, dacă doriți în continuare să vă retrageți din sindicat și nu treceți la alt sindicat/fond de șomaj, va trebui să trimiteți o notificare scrisă de retragere către Sindicatul Industrial.

Ca regulă generală/conform regulilor Sindicatului Industrial, nu puteți face parte din Sindicatul Industrial fără să faceți parte din Fondul pentru Șomaj Industrial, adică dacă, de exemplu, noul dvs. fond pentru șomaj a fost autorizat să vă rezilieze calitatea de membru al Fondului pentru Șomaj Industrial, calitatea dvs. de membru al Sindicatului Industrial va fi reziliată fără o notificare separată.

Cu toate acestea, există o singură excepție – dacă nu sunteți în sfera sistemului de asigurări sociale, puteți fi doar membru al Sindicatului Industrial. Puteți obține mai multe informații despre excepție apelând serviciile pentru membri .

Dacă angajatorul dvs. a dedus plata abonamentului de membru din salariul dvs., solicitați departamentului dvs. pentru plata salariului din compania dvs. să oprească deducerea de la data retragerii pe care ați anunțat-o Sindicatului Industrial. Aceasta este obligația membrului, iar Sindicatul Industrial nu va notifica angajatorul dvs. separat. De asemenea, verificați în următorul dvs. fluturaș de salariu dacă plata abonamentului de membru nu a mai fost dedusă din salariul dvs. către Sindicatul Industrial.

Atunci când un membru se retrage, acesta este considerat retras de la data la care a notificat el însuși dacă calitatea sa de membru până la data respectivă este în ordine. În caz contrar, calitatea de membru încetează la data până la care se aplică informațiile privind taxa de membru/scutirea de la plata taxei de membru. Dacă apar deficiențe în calitatea dvs. de membru, vă vom trimite o consultare cu privire la această problemă și vă vom oferi posibilitatea de a o remedia.

Rețineți că sunteți întotdeauna binevenit să reveniți la calitatea de membru al Sindicatului Industrial dacă vă răzgândiți!