Sectoare de acord

Sindicatul industrial încheie în total 35 de contracte colective de muncă. Acordul colectiv este cel mai important beneficiu pentru membrii sindicatului. Acordurile colective specifică condițiile minime de angajare care trebuie respectate cu privire la activitatea desfășurată în sectorul în cauză.

Majoritatea contractelor colective ale sindicatului sunt obligatorii la nivel național și, în general, obligatorii, ceea ce înseamnă că toate întreprinderile din industrie trebuie să respecte contractul.

Dacă sunteți angajat sau studiați pentru a fi angajat într-un domeniu acoperit de contractul colectiv de muncă al unui sindicat industrial, sunteți încurajat să vă alăturați sindicatului în calitate de membru sau membru student.

Sectorul chimic

Acord colectiv/industrieTipul de activitate acoperit
Ramura ingineriei și vânzărilor de autovehicule
Ramura de anvelope pentru autovehiculeInstalările și reșaparea anvelopelor, unele mici sarcini mecanice la vehicule din unele părți ale afacerii.
Angajații Fiskars Finland Oy Ab (acord cu compania)
Ramura pentru fabricarea de periiIndustria fabricării de perii și fabrici industriale comparabile cu aceasta.
Personalul de livrăriLivrări de ziare dimineața devreme.
Industria metalelor prețioase
Industria chimică de bazăÎngrășăminte, acizi, săruri, alcalii, explozibili, dispozitive de protecție, agenți de protecție a plantelor, gaze, materii prime pentru industria hârtiei, industria farmaceutică și industria vopselelor, minerale, îmbogățiri cu minereuri.
Industria pielii și a încălțăminteiÎncălțăminte și componente de încălțăminte, genți, blănuri, piele și produse din piele.
Industria cauciuculuiAnvelope pentru vehicule cu motor, diferite curele, furtunuri, capace, cizme de cauciuc, compuși din cauciuc.
Industria sticlei și a ceramiciiVeselă din sticlă și ceramică, parbrize, becuri incandescente, oglinzi, articole sanitare, vată de sticlă, sticlă plată și fibră de sticlă, recipiente din sticlă, sticlă de artă, cuptoare.
Vitraj, vitraj pentru construcții și ramura de prelucrare a sticleiSticlă pentru vitrajul ferestrelor și al balcoanelor, instalarea și tăierea sticlei.
Angajații din ramurile de media și tipografieSarcini efectuate de angajați și personalul de întreținere al companiilor din sectorul grafic, sarcini de producție în sistemele electronice de editare.
Industria materialelor plastice și a produselor chimiceIndustriile materialelor plastice, produselor farmaceutice, coloranților, vopselelor, substanțelor tehnochimice, materialelor plastice ranforsate și cartonului gudronat, producția de latex.
Livrarea directă a corespondenței
Ramura produselor textile și a modeiÎmbrăcăminte, produse textile, țesături, fire, șosete, mănuși, produse din blană, țesături din sârmă, pâslă comprimată, diferite plase, fibre de sticlă, țesături din fibre lipite (țesături nețesute).
Ramura de servicii textileSpălătorii private și curățătorii chimice.
Industria construcțiilor de bărci
Angajații salariați din industria grafică
Industria petrolului, gazelor și a produselor petrochimiceProduse petroliere rafinate, gaze naturale, produse din industria petrochimică.

Sectorul tehnologiei

Acord colectiv/industrieTipul de activitate acoperit
Industrii rurale Contractele de muncă ale lucrătorilor angajați de companii active în industriile rurale. În sensul prezentului acord colectiv, industriile rurale constau în agricultură, inclusiv următoarele: procesarea ulterioară a produselor produse în principal la fermă, pregătirea pentru comerț și vânzări ca parte a activității fermelor sau munca în fabrici de ambalaje pentru legume și alte produse care funcționează în calitate de companii adiacente fermelor și în care produsele companiilor proprietare sunt pregătite pentru comerț și depozitare, cultivarea pe teren a legumelor, fructelor de pădure și plantelor speciale de la fermă, munca de ajutor la fermă, ferme de înmulțire și creștere a păsărilor de curte, ferme apicole, ferme de înmulțire și creștere a peștilor, grajduri de echitație, școli de echitație și grajduri de cai de curse și echitație pentru amatori, grădini zoologice la ferme, institute de cercetare agricolă (private), turism rural ca activitate auxiliară în ferme și activitatea de pensiune animală
Industria minelor de minereu
Lucrările manuale în silviculturăProcesarea lemnului, administrarea pădurilor și ameliorarea pădurilor, alte activități forestiere, transportul lemnului și sarcini auxiliare.
Lucrările cu utilaje în silviculturăLucrări forestiere mecanice, care includ: Tăierea, prelucrarea și manipularea lemnului prin folosirea de mijloace mecanice în afara unităților industriale, transportul lemnului și al așchiilor din lemn, încărcarea și descărcarea lemnului în unități industriale, depozite sau porturi, săparea și întreținerea șanțurilor de drenare a pădurilor, construcția și întreținerea drumurilor forestiere, silvicultură și pregătirea solului, răspândirea pesticidelor și îngrășămintelor, defrișarea lemnului de foc, recuperarea energiei corelate lemnului, operațiuni de așchiere; precum și instalarea, întreținerea și repararea utilajelor și echipamentelor necesare pentru sarcinile enumerate mai sus și transportul unor astfel de utilaje și echipamente între locații.
Ramura tablei și izolațiilor industriale
Ramura horticulturiiProducția de flori, plante, legume, răsaduri și ciuperci, precum și închirierea și întreținerea plantelor înflorite sau verzi de către magazine de plante și flori operate de cultivatori și centre horticole în care întreținerea plantelor constituie o parte semnificativă a activității de afaceri, precum și vânzarea cu ridicata și cu amănuntul a produselor horticole.
Ramura pepinierelor arborilor forestieriSarcini ale pepinierelor plantelor. Și acestea sunt avute în vedere pentru a include alte activități legate de activitatea de producție din pepiniere, cum ar fi extragerea semințelor, colectarea conurilor din arborii în picioare, cultivarea semințelor și îmbunătățirile forestiere.
Service și întreținere tehnică
Industria tehnologică
Ramura producției de blănuri Contracte de muncă între companiile din ramură și angajații acestora. Contractul are în vedere și centrele de tăbăcire și bucătăriile de hrănire care operează în apropierea fermelor de blănuri.
Producția de turbă
Ramura peisagisticii Construcții peisagistice, întreținerea zonelor amenajate și de recreere, alte sarcini în cadrul activităților de peisagistică și într-un punct horticol de vânzare cu amănuntul care funcționează în apropierea unei companii de peisagistică.

Sectorul produselor din lemn

Industria bio