Förtroendemannavalet i Industrifackets branscher 1.11–31.12

I höst är det dags för förtroendemannaval på arbetsplatserna i Industrifackets branscher. Förtroendemannen väljs genom val som vid behov ordnas på arbetsplatsen 1.11–31.12. Samtidigt väljs också viceförtroendemän och beroende på arbetsplatsens storlek också avdelningsförtroendemän.

För att ha rätt att ställa upp som kandidat för förtroendeuppdrag ska kandidaten vara medlem i den fackavdelning som organiserar arbetstagarna på arbetsplatsen.

Fackavdelningen har rätt att ordna förtroendemannaval på arbetsplatsen. Plats och tidpunkt för valet kommer man överens om med arbetsgivaren. Förtroendemannen väljs för en period på två år.

Valmaterial hittar du här

Viktigt att komma ihåg att meddela om valet av förtroendemän

Valet av förtroendemän ska anmälas till förbundet genom E-tjänsten för förtroendevalda.  Före man gör anmälan är det viktigt att komma ihåg att de valda personerna kollar och vid behov uppdaterar sina kontaktuppgifter i E-tjänsten.

Inloggningen sker på genom Industrifackets webbplats eller genom den här länken. E-tjänsten för förtroendevalda förutsätter stark identifiering. Anmälningsblanketterna finns under Blanketter/ Lomakkeet – anmälan om förtroendeman på arbetsplatsen / Ilmoitus toimipaikan luottamusmiehistä. Kom ihåg att fylla in den obligatoriska informationen (märkt med en stjärna).

Blanketten ska skrivas under elektroniskt med hjälp av Visma Sign av huvudförtrodemannen, vice huvudförtroendemannen och arbetsgivarens representant.  Länken till plattformen där underteckningen sker skickas per e-post. Dessutom skickas en kod som krävs vid undertecknandet per SMS till telefonen.

Därför ska du komma ihåg att vara noggrann när du matar in e-post och telefonnummer i blanketten. Då alla tecknat under blanketten flyttas den över till Industrifackets register över förtroendevalda.

Om du har några frågor gällande det här kan du vara i kontakt med regioncentret. Kontaktuppgifterna hittar du här. (Verksamhetsområden).